Jihočeský trhanec

jihocesky trhanec

Suroviny

 

1 vejce, 1 lžíci pískového cukru, 400 ml mléka, 200 g polohrubé mouky a špetku soli na lité palačinkové těsto. Dále tuk na pečení, 60 g pískového cukru na karamel, rozinky předem namočené v ovocném sirupu a tuzemském rumu, trochu másla a loupané mandle. 

Postup přípravy

Ze surovin na těsto vymíchejte hladkou řídkou hmotu, nechte ji chvilku odpočinout a upečte na pánvi tenké palačinky. Upečené vidličkami roztrhejte na kusy a kousky, promíchejte je s rozinkami a opraženými mandlemi a dejte pomaštěné máslem a posypané cukrem krátce zapéci do horké trouby. Pokud budete připravovat jednu porci, pak můžete přidat máslo a cukr přímo na pánev k roztrhané palačince a krátce opékat, aby cukr zkaramelizoval. Podávejte s karamelovou omáčkou, šlehačkou, případně ovocem.