Kremrole

kremrole

Suroviny

Na vodánek budete potřebovat: 200 g hladké mouky, 2 žloutky, trochu soli, lžíci octa, 2 lžíce oleje, 8 lžic vody.

Na tukové těsto: 250 g másla, 100 g hladké mouky

Postup přípravy

Vodánek velmi pečlivě propracujte ze všech uvedených surovin, nejlépe přímo utlučte na podložce a nechte odležet asi 30 minut v lednici. Poté do něho zabalte prochlazenou tukovou složku vzniklou promícháním másla a mouky, a rozválejte na silnější plát. Ten pak složte na třetiny od shora i ze stran a balíček těsta nechte dalších 20–30 minut odpočinout zabalený v lednici. Vyvalování je třeba opakovat třikrát. Následně rozválejte ztuhlé těsto na tenký plát, ten rozřežte rádlem na proužky asi 3 cm široké a 25 cm dlouhé. Ty pak s lehkým přítlakem natočte na kovové trubičky, potřete vejcem a hned pečte v předem vyhřáté troubě při 200–220 stupních několik minut. Upečené a vychladlé trubičky naplňte „vařeným“ sněhem z pěti bílků. Do ušlehaného sněhu postupně zašlehejte 350 g pískového cukru. Zhoustlou hmotu pak vložte do vodní lázně a za stálého míchání zahřejte. Ještě teplou pak plňte pomocí cukrářského sáčku do pečeného těsta.