Labutě z odpalovaného těsta

labute z odpalovaneho testa

Suroviny

250 ml vody, půl lžičky soli, 150 g polohrubé mouky, 100 g másla nebo oleje, 4 celá vejce

Postup přípravy

V rendlíku nejprve přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte tuk a po rozpuštění vsypte najednou mouku. Míchejte na mírném ohni až se vytvoří měkká hrouda těsta. Za stálého míchání těsto asi dvě minuty odpalujte a pak ho přendejte do studené mísy. Pomocí šlehače pak vmíchejte postupně jedno vejce po druhém, dbejte, aby se dokonale smísilo s těstem a pak teprve přidejte další. Vzniklé těsto pak vložte do cukrářského sáčku a stříkejte na vymaštěný plech. Na labutě potřebujete malé větrníčky a esíčka, ze kterých vytvoříte krky a hlavy. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů 12–15 minut, větší až 20 minut. Ještě teplé větrníčky rozkrojte a nechte vychladnout. Následně plňte žloutkovým krémem a šlehačkou, složte a nakonec pocukrujte.