Masopustní křehulky

masopustni krehulky

Suroviny

2 žloutky, 2 vejce, 50 g másla, 250 g měkkého tvarohu, 250 g polohrubé mouky, 100 ml mléka,
150 g cukru krupice, 40 g mandlí, rum, citronová kůra, 1/2 prášku do pečiva, olej na smažení
a vanilkový cukr na obalení, kysaná smetana a meruňková marmeláda 

Postup přípravy

 

Máslo, žloutky, vejce a cukr důkladně vyšlehejte do pěny, tvaroh povolte mlékem, přidejte
do něho sůl, trochu rumu, loupané mandle krájené na plátky, citronovou kůru a následně vše
smíchejte dohromady a zahustěte moukou. Z řídkého těsta vykrajujte namočenou lžící nočky a ty
pak smažte v mírně rozehřátém oleji.
Hotové křehulky cukrujte vanilkovým cukrem a podávejte je s teplou rozvařenou marmeládou
z meruněk a kysanou smetanou.