Ořechové řezy

orechove rezy

Suroviny

dortové oplatky, 6 vajec, 250 g cukru krupice, 200 g mletých ořechů, 6 lžic strouhanky, polovinu sáčku kypřicího prášku, balíček vanilkového cukru.

Na máslový krém: pudinkový prášek, 300 ml mléka, 70–100 g pískového cukru, 50 g ztuženého tuku, 250 g másla

Postup přípravy

Vejce šlehejte s cukrem do pěny, poté přidejte ostatní suroviny a po zamíchání naneste vzniklou hmotu na oplatky rozprostřené na pečicím plechu. Pečte v troubě necelých 20 minut při teplotě nejvýše 170 stupňů. Z mléka, cukru a balíčku vanilkového pudinku uvařte hustou hmotu. Tu za stálého míchání utřete s tukem a míchejte tak dlouho, až vše zchladne. Nakonec zašlehejte změklé máslo. Krém rozetřete na vychladlou ořechovou hmotu, posypte drcenými ořechy a ozdobte čokoládovou polevou. Vychlazené pak krájejte na menší řezy.