Pavlova s ovocem

pavlova s ovocem

Suroviny

bílky a pískový cukr v poměru 50–70 g cukru na jeden bílek. Pro pevnější hmotu můžete přidat trochu škrobové moučky zamíchané do cukru

Postup přípravy

Nejprve ušlehejte pevný sníh z bílků. Nezapomeňte do bílků přidat trochu soli nebo pár kapek citronové šťávy. Do ušlehaného sněhu přisypávejte po lžících cukr. Sníh zhoustne, zpevní a začne se lesknout a v té době vložte šlehací mísu do chladné vodní lázně a stále šlehejte tak, aby se bílková hmota stejnoměrně zahřívala. Když je hmota teplá a na vytažené metle drží pěkné špičky, vyjměte mísu z horké lázně, hmotu vložte do cukrářského sáčku a na pečicí papír stříkejte libovolné tvary, nejčastěji ozdobné spirály. Vše sušte v troubě při teplotě okolo 100 stupňů a během toho nechte přivřená dvířka trouby, aby mohla unikat vlhkost. Délka sušení záleží na velikosti, ale většinou je to jedna i více hodin. Sněhové koláče pak zdobte šlehačkou a ovocem, slepujte a následně podávejte.