Sýrové vdolky

syrove vdolky

Suroviny

Listové těsto 400 g, sýr 200 g, paprika sladká mletá, oregano, 2 vejce, olivový olej 3 lžíce, případně grilovací koření

Postup přípravy

Dobře vychlazené listové těsto rozdělte na tři díly a každý z nich rozválejte na tenký plát s tím, že následně budete rozválené těsto na sebe skládat. Spodní plát potřete vejcem, do kterého zašleháte trochu oleje, papriky a dalšího koření. Následně posypte jemně nastrouhaným sýrem a překryjte druhým plátem. Opět potřete, posypte a překryjte třetím plátem těsta. Zlehka vše stlačte válečkem a poté kulatým vykrajovátkem tvořte kulaté vdolečky, popřípadě do nich vypíchněte středový otvor. Vdolky pokládejte na plech s pečicím papírem, jejich povrch potřete směsí koření s vejci a pečte je v předem vyhřáté troubě (200 °C) při teplotě180 °C sedm až deset minut. Okrojky těsta opět vyválejte na plát a vykrajujte nebo rádlem tvořte různé tvary – tyčky a pečte stejně jako vdolky.