Tartaletky

tatraletky

Suroviny

Na křehké těsto:100 g moučkového cukru, 200 g másla, 300 g hladké mouky,1 vejce

Na náplň: řezy z ovoce, 300 ml mléka, 150 g moučkového cukru, 50 g vanilkového pudinkového prášku, 50 ml tuzemského rumu a 100 g másla a balíček dortového želé

Postup přípravy

Křehké těsto připravíte důkladným a rychlým promícháním mouky, cukru, nakrájeného studeného másla a vajíčka. Jakmile vznikne stejnorodé těsto nechte ho v mikroténovém sáčku 20 minut odpočinout v lednici. Do čistých formiček natlačte těsto a upečte je. Do mléka rozmíchejte cukr a pudinkový prášek a vše uvařte na hustou hmotu, kterou stále míchejte až do zchladnutí.  Přidejte rum a posléze zašlehejte máslo. Vzniklý  krém úhledně nastříkejte do těstových košíčku či lodiček. Hned, dokud je krém měkký, do něho skládejte řezy z ovoce a vše přelijte teplým dortovým želé.