Tvarohové knedlíčky s borůvkovou omáčkou

tvarohove knedlicky

Suroviny

250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 lžíci oleje, 30–40 g pšeničné krupice a sůl

Postup přípravy

Ze všech surovin umíchejte těsto, které nechte asi půl hodinky odležet. V té době krupice natáhne vlhkost z tvarohu a těsto zpevní. Pak z něj tvořte malé kulaté knedlíčky a vařte je v osolené vroucí vodě. Podle velikosti asi tak pět až sedm minut. Borůvkovou omáčku uvaříte pochopitelně z borůvek. Můžete použít čerstvé, ale i mražené. Stačí k nim přidat trochu cukru, vše svařit a pak nechat odvařit do zhoustnutí nebo zahustit škrobovou moučkou. Můžete také kombinovat různé druhy ovoce, přidat trochu likéru a podobně. Na talíři kombinujte teplou ovocnou omáčku s kysanou smetanou a vařenými knedlíčky.