Tvarohový závin s vanilkovou omáčkou

tvrohovy zavin

Suroviny

Na křehké těsto: 400 g hladké mouky, 250 g tuku (Hera), 2 žloutky, 2 lžíce octa, 6 lžic vlažné nebo teplé vody

Na tvarohovou náplň: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce nebo 2 žloutky, 50 g moučkového cukru, citronovou šťávu, 1 vanilinový cukr, 2 lžíce rumu, lžíci škrobové moučky, rozinky nebo i jiné sušené ovoce

Postup přípravy

Z mouky, změklého tuku a dalších surovin vypracujte stejnorodé hladké těsto. To nechte asi 15 minut odležet v lednici a pak z něho vyválejte tenký plát. Doprostřed upravte tvarohovou náplň s ovocem a vše zaviňte, vložte na vymaštěný plech a pečte při 180 stupních podle velikosti asi 20 minut. Upečený závin můžete potřít máslem a nebo jenom pocukrovat moučkovým cukrem. Z mléka, vanilinového cukru a pudinkového prášku uvařte trochu pudinku. Stále ho míchejte a při chladnutí do něho zašlehejte trochu sladké smetany. Vzniklou omáčku přidávejte k závinu.