Bramborová zapečenka

bramborova zapecenka

Suroviny

400 g syrových oloupaných brambor, 400 g kysaného zelí, 100 g cibule, 200 g paprikové či jiné klobásy, sůl, drcený kmín, česnek, sádlo nebo olej

Postup přípravy

Nejprve na pánvi a troše tuku krátce osmahněte cibuli, pak přidejte nakrájenou paprikovou klobásu a nakonec překrájené kysané zelí. Vše trochu osolte, pokmínujte a potom přendejte do zapékací nádoby vymaštěné sádlem. Syrové brambory nastrouhejte na dlouhé tenké nitky, trochu je osolte a pokryjte s nimi klobásové zelí. Vše pak dejte zapékat zvolna do trouby a v poslední fázi zvyšte teplotu, aby se povrch brambor opekl do zlatova. Můžete vše upravit do stejnoměrných hromádek a na pánvi v omastku opéci ze strouhaných brambor zajímavou ozdobu.