Bylinkové knedlíky

bylinkove knedliky

Suroviny

6 rohlíků,  300 g hrubé mouky, 2–3 vejce, 200 ml mléka,  půl sáčku prášku do pečiva, směs sekaných zelených bylinek, muškátový květ, sůl, 60 g másla

Postup přípravy

Z mléka, vajec a hrubé mouky připravte řidší těstíčko, přiměřeně ho osolte, přidejte muškátový květ a posekané bylinky lehce zapěněné na másle. Vmíchejte prášek do pečiva a na kostičky krájené rohlíky. Jen krátce vše zamíchejte, aby se kostky žemle nerozmačkaly. Namočenýma rukama tvořte kulaté knedlíky velikosti tenisového míčku, obalte je v mouce a vařte v osolené vodě podle velikosti 12–15 minut za občasného promíchání. Vždy si nejprve na začátku tvoření knedlíčků zkuste jeden na zkoušku. Vařené knedlíky roztrhněte dvěma vidličkami tak, aby se z jeho vnitřku uvolnila horkost, která by jinak mohla knedlík převařit. Knedlíky můžete také tvarovat tak, že těsto vložíte na smršťovací fólii, vytvarujete váleček a ten následně zabalíte do alobalu a uvaříte. Povrch knedlíků potřete máslem. Podávejte k libovolné omáčce i pečeni. Například s koprovou omáčkou a vařeným vejcem.