Citronová ryba

citronova ryba

Suroviny

500 g rybích filetů (mořská štika, pangas, treska), 40 g škrobové moučky, 200 g pórku, 150 g malé karotky, šťáva ze dvou citronů, citron, sůl, koriandr, olej

Postup přípravy

Rybí filety nakrájejte na stejnoměrné kousky, osolte, okořeňte mletým nebo tlučeným koriandrem, pokapejte citronovou šťávou a smíchejte se škrobovou moučkou. Nechte případně chvilku odležet. Pórek nakrájejte na stejnoměrná kolečka a stejně tak mrkev a obě zeleniny spařte vroucí vodou a následně nechte okapat. Kousky ryby pak opékejte v dostatečném množství oleje tak, aby se k sobě nelepily. Když jsou ze všech stran opečené, většinu oleje slijte, pak přidejte spařený pórek, mrkev a trošku cukru. Do misky po naložených rybách dejte trochu vody, druhou část citronové šťávy a dobře v ní rozmíchejte zbytek škrobové moučky. Touto zálivkou zalijte pánev, vše kratičce zavařte a hned podávejte s řezy citronu. Skvělá je k citronové rybě směsná nebo jasmínová rýže.