Hrachové placky

hrachove placky

Suroviny

Šunkový salám 100 g, sádlo , hrách 300 g, 3 vejce, bramborový škrob 40 g, cibule 70 g, česnek 25 g, sůl, drcený kmín, saturejka či oregano, mletý rozmarýn

Postup přípravy

Hrách nechte den předem namočit, druhý den namáčecí vodu sceďte a v čisté vodě luštěninu zvolna uvařte,při vaření můžete přidat trochu saturejky. Cibuli nakrájejte na jemno a osmahněte ji na troše sádla. Když cibulezesklovatí, přidejte drobně nakrájenou uzeninu, a když se opeče, přidejte drcený kmín, rozmarýn i další koření. Nakonec třený či prolisovaný česnek. Směs lehce poduste a pak vložte do uvařeného a předem rozmixovaného hrachu, přidejte vejce, škrobovou moučku, sůl a ze vzniklé hmoty tvořte na pánvi placky a pečte je na sádle. Podávejte jako přílohu nebo s kysanou zeleninou jako samostatný pokrm.