Nudle s hlívou a křenovou omáčkou

nudle s hlivou

Suroviny

400 g širokých nudlí, 200 g dušené šunky, 60 g cibule, 150 g hlívy ústřičné, 250 ml smetany, 100 g
křenu, sůl, mletý kmín, sádlo nebo olej, trochu instantní jíšky, maličko octa 

Postup přípravy

Těstoviny uvařte podle návodu tak, aby zůstaly uprostřed ještě pevné. Na pánvi nebo kastrůlku
osmahněte nejprve jemně nakrájenou cibuli, pak přidejte taktéž na drobno nakrájenou hlívu
a trochu mletého kmínu. Když se vše podusí, přilijte trochu vody, směs osolte a dolijte smetanou.
Zvolna vařte asi pět minut. Nakonec přidejte na nudličky nakrájenou šunku. Pak omáčku lehce
zahustěte instantní jíškou a po chvilce přidejte čerstvě nastrouhaný křen a trošku octa. Pokud
máte, můžete přidat pažitku a ihned omáčkou přelijte těstoviny a neste vše na stůl. Vše je možné
doplnit ještě krátce podušenými fazolovými lusky nebo jinou přírodně upravenou zeleninou.