Ořechová nádivka

orechova nadivka

Suroviny

5 rohlíků, 80 g másla, 130 ml smetany, 4–5 vajec,  60 g kukuřičné krupice (polenty), 150 g ořechů, sůl, petrželová nať, muškátový květ

Postup přípravy

Na pánvi rozpusťte máslo a v něm zpěňte polovinu ořechů (nastrouhaných nebo podrcených), přidejte i posekanou petrželku a na závěr vmíchejte do směsi na kostičky nakrájené rohlíky. Můžete vše v troubě na plechu krátce opéct, aby pečivo zavonělo máslem. V míse rozšlehejte smetanu a žloutky, přidejte sůl, kukuřičnou krupici a muškátový květ. Tuto směs nechte asi 15 minut stát. Mezitím si z bílků ušlehejte pevný sníh a máslem vymažte nádobu, ve které nádivku budete péci. Nakonec vše zlehka promíchejte, vložte do formy a pečte asi 20 minut při 170 stupních. Nádivku můžete podávat jako samostatný pokrm s omáčkou nebo jako alternativu knedlíků k různým pokrmům, zejména k pečené drůbeži.