Ravioli se špenátem

ravioly se spenatem

Suroviny

Na těsto:  300–350 g hladké mouky, 3 vejce, 5 lžic olivového oleje, sůl 

Na náplň: 100 g tvarohu, 400 g špenátových listů, 50 g šunky, 1 vejce, sůl, větší cibule, česnek, olej, pepř, 150 ml sladké smetany

Postup přípravy

Do poloviny mouky zapracujte vejce, olivový olej a trochu soli. Tím vznikne řidší lepivé těsto, do kterého postupně zahněťte zbývající mouku tak, aby vzniklo měkké pružné nelepivé těsto. To vložte do mikrotenového sáčku (aby neoschlo) a nechte 20 minut uzrát v lednici. Mezitím si připravte špenát. Mražené špenátové listy nechte rozmrznout a trochu je pokrájejte. Pokud jsou čerstvé, spařte je vroucí vodou a nechte okapat, poté překrájejte. V pánvi na oleji osmahněte nakrájenou cibuli a potom česnek. Jakmile se česnek začne opékat, přidejte špenát, sůl a krátce poduste. Necelou polovinu špenátu doplňte měkkým tvarohem, vajíčkem a nasekanou šunkou. Vzniklou náplň rozdělujte na čtverce rozváleného těsta. Z něho tvořte taštičky nebo šátečky. Okraje můžete lehce promáčknout vidličkou. Ravioli vařte v osolené vodě asi 7 minut. Podávejte je se zbylým špenátem, doplněným smetanou a pomletým pepřem.