Rybí závitky

rybi zavitky

Suroviny

600 g rybích filetů, sůl, šťáva ze dvou citronů, sardelová pasta nebo sardelky, 70 g červené cibule,
olej, lahůdková mletá paprika 

Postup přípravy

 

Filátka z ryb upravte tak, aby vám vznikly přibližně stejně dlouhé a silné řezy. Okrojky přesekejte
a promíchejte se sardelkou či sardelovou pastou. Plátky pak důkladně pokapejte citronovou šťávou
a osolte, stočte do závitku a protněte jehlicí. Do středu každého závitku vtlačte směs z okrojků
a závitky pak nechte hodinku v chladu odležet nebo je můžete péci hned. Naskládané na vymaštěný
plech je pečte deset až patnáct minut podle jejich velikosti. Během pečení si z červené
cibule nakrájejte pravidelné měsíčky a ty krátce osmahněte na oleji. Do oleje, který zbyl po opečené
cibuli, dejte zapěnit sladkou papriku. Tímto paprikovým olejem pak pomašlujte v závěrečné
fázi pečení závitky. Ozdobte je opečenou cibulí a podávejte například s bramborami šťouchanými
s podušeným česnekovým špenátem.