Táborské závitky se šunkou

taborske zavitky se sunkou

Suroviny

Baby šunka 100 g, hovězí maso zadní 500 g, celer 130 g, vařené brambory 100 g, 2 vejce, petrželová nať, sůl, muškátový květ, cibule 100 g, rajčatový protlak 60 g, olej

Postup přípravy

Na pánvi osmahněte krátce jemně nastrouhaný celer, k němu přidejte na kostičky krájenou šunku, nastrouhané brambory a nakonec vejce a nasekanou petrželovou nať. Tak vytvoříte nádivku, kterou rozdělíte na čtyři rozklepané a osolené plátky hovězího masa. Závitky stočte a stáhněte nití nebo je zabalte do alobalu a utáhněte. V kastrolu opékejte cibuli na tuku do zlatohněda, pak přidejte trochu protlaku, ten krátce zasmahněte, zalijte vývarem a do tohoto základu pak dejte sůl a duste v něm připravené závitky doměkka. Vydušeninu odvařte a propasírujte přes síto, tím vám vznikne silná šťáva, kterou podlévejte pod překrojené závitky. Podávejte s rýží, těstovinami, teplou zeleninou a podobně.