Vařené hovězí s vejmrdou

varene hovezi s vejmrdou

Suroviny

Vícezrnný rohlík 170 g, hovězí maso (krk) 500 g, cibule 70 g, kořenová zelenina 80 g, celý pepř, bobkový list, sůl, jablka 200 g, křen čerstvý 60 g, petrželová nať

Postup přípravy

Hovězí maso dejte vařit do osolené vody spolu s kořením. Vařte ho velmi zvolna asi hodinu, pak přidejte cibuli a kořenovou zeleninu a maso dovařte doměkka. Vývar sceďte a do vroucí polévky zašlehejte na kostky krájené pečivo. Tím vznikne řidší kaše (omáčka). Do ní přidejte strouhaný křen a jablka, nakonec pak posekanou petrželovou nať a starodávný pokrm je hotový. Vejmrdu podávejte s vařeným masem a úsměvem.