Puding s jablky na karamelu

pudink s jablky

Suroviny

Recept od Marie Ludvíkové z Nových Hodějovic

Pro 4 osoby | příprava: cca 30 minut

 

 

3 velká jablka, 3–4 lžíce cukru krupice na karamel, šťáva z jednoho citronu, 30 g másla, 1 vanilkový puding, ½ l mléka, 30 g cukru krupice do pudingu, perníkové koření, skořicový cukr

Postup přípravy

Jablka zbavte jadřinců a nakrájejte na stejnoměrné kousky.
V pánvi s nepřilnavým povrchem pozvolna zahřejte cukr a následně ho nechte zkaramelizovat. Poté přidejte máslo, pokrájená jablka, lžičku perníkového koření a citronovou šťávu. Vše na mírném teple krátce poduste (až se karamel rozpustí a obalí jablka).

V mléce rozmíchejte cukr a pudingový prášek a vše pak za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte cca 3 minuty do zahoustnutí.

Karamelová jablíčka rozdělte do misek a zalijte je uvařeným
vanilkovým pudingem. Povrch mističek zasypejte skořicovým cukrem a vše nechte vychladit v lednici.