Terno: Český Krumlov po-ne: 7:00-19:00  hod.  

Budějické žebro

Suroviny:
800 g prorostlého vepřového boku s kůží a kostí, 500 g kysaného zelí, 100 g cibule, 30 g česneku, drcený kmín, grilovací koření, sůl

Pro 6 osob: příprava 90 minut

Vepřový bok nakrájejte na stejnoměrné porce podél kostí. Ty dejte do nádoby s osolenou vodou, přidejte trochu kmínu, pokrájenou cibuli a česnek a vše vařte velmi zvolna, bez varu(cca 80 °C), 2 hodiny. Maso má být jen ovařené. Kůži opakovaně nařízněte tak, aby vzniknul po upečení hřebínek. Takto upravená žebírka okořeňte směsí grilovacího koření a vložte do pekáče. Pečte je zprudka při teplotě 190 °C, až budou ze všech stran pěkně opečená, případně je v poslední fázi grilujte. Podávejte s kysaným zelím, křenem, chlebem a pivem. Můžete zkusit dopékat žebra na závěr spolu s kysaným zelím a výpekem.