Terno: Český Krumlov po-ne: 7:00-19:00  hod.  

Bylinkový pstruh

Suroviny:
4 pstruzi, 30 g polohrubé mouky, svazek bylinek (rozmarýn, tymián, petržel, šalvěj), 20 g česneku, sůl, 50 ml oleje, 80 g másla

Pro 4 osoby: příprava 30 minut

Bylinky najemno nasekejte, česnek prolisujte, přidejte trochu soli a vše promíchejte s rozměklým máslem. Vykuchané a očištěné pstruhy uvnitř podél páteře nařízněte až téměř ke hřbetu. Do vzniklého zářezu vetřete trochu bylinkového másla. Potom ryby uvnitř i vně osolte, obalte v mouce a pozvolna pečte na pánvi. V případě, že budou pstruzi větší, opečte je na povrchu do zlatova a následně je nechte pozvolna dopékat v troubě při teplotě 110 °C. Upečené ryby potřete zbylým máslem a podávejte.