Terno: Český Krumlov po-ne: 7:00-19:00  hod.  

Herinkový salát

Suroviny:
400 g vařených oloupaných brambor, 250 g slanečků v oleji, 120 g kyselých okurek, 50 g nakládané papriky, 4 vejce, 100 g jarních cibulek, 30 g dijonské hořčice, olej, sůl, pepř, ocet

Pro 4 osoby: příprava 20 minut

Salát, který patří k době masopustního veselí.

Do mísy dejte trochu dobrého oleje, jemně nasekanou jarní cibuli, trochu soli a vše důkladně promíchejte. Cibule díky tomu změkne a pustí šťávu. Potom přidejte plátky sladkokyselých okurek a také trochu okurkového láku, ocet, hořčici, pepř, pokrájené slanečky a papriky. Všechno důkladně zamíchejte a nechte ležet v chladu. Nakonec do salátu přidejte vychlazené brambory krájené na větší kostky či plátky. Podávejte s vejci čerstvě vařenými na hniličku a pikantní zeleninou.