Terno: Český Krumlov po-ne: 7:00-19:00  hod.  

Kořínková polévka

Suroviny:
300 g vepřového masa (plece), 150 g kořenové zeleniny, 80 g cibule, 200 g brambor, 250 g červené řepy, 120 g pórku, 150 ml rajčatové šťávy, 60 g másla nebo sádla, celerová nať, sůl, divoké koření

Pro 4 osoby: příprava 45 minut

Polévce uvařené z kořenů se říkalo kořínková a nebo také listopadka, neboť se v tomto měsíci s oblibou připravovala jako hlavní jídlo. Zvlášť je třeba uvařit červenou řepu a pak ji zchladit a oloupat. V jiné nádobě vařte vepřové maso s trochou soli, případně i divokým kořením. Samotnou polévku pak připravíte snadno. V kastrolu osmahněte na tuku cibuli a kořenovou zeleninu, přidejte pokrájené brambory a vše zalijte vývarem z masa, přidejte sůl, rajčatovou šťávu nebo trochu protlaku a celerovou nať s pokrájeným pórkem a vše zvolna vařte doměkka. Do vařené polévky vložte nakrájenou řepu i maso a neste na stůl. Pro zajímavost můžete polévku v závěru přípravy rozmixovat a vložit do ní prohřáté plátky masa a řepy.