Terno: Český Krumlov po-ne: 7:00-19:00  hod.  

Prachatický hubník

Suroviny:
700 g čerstvých hub, 5 vajec, 120 g uzeného sýru, 120 g cibule, 100 ml smetany, 20 g česneku,80 g strouhanky, 70 g sádla, sůl, drcený kmín, petrželová nať

Pro 4 osoby: příprava 45 minut

Na sádle opékejte drobně nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidejte drobně pokrájené houby, osolte je, okmínujte a zvolna duste ve vlastní šťávě 15–20 minut. Ideální je,když se vypeče šťáva a houby se na tuku spolu s cibulí opečou. Vzniklou houbovou míchanici nechte zchladit a následně do ní vmíchejte rozšlehaná vejce se smetanou a posekanou petrželovou natí a také nahrubo strouhaný uzený sýr. Směs zahustěte trochou strouhanky a vložte ji do nádoby vhodné k pečení či zapékání, kterou předtím vymažte sádlem a vysypejte strouhankou. Hubník zapékejte přibližně 20 minut při 150 °C a hned potom můžete podávat například se salátem z červeného zelí.