Terno: Český Krumlov po-ne: 7:00-19:00  hod.  

Těstovinový salát s vejci

Suroviny:
250 g suchých těstovin, 6 vajec, 150 g pórku, 3 jarní cibulky, 150 g nakládaných paprik včetně nálevu, 60 ml olivového oleje, vinný ocet, sůl, mletý pepř, petrželová nať, případně chilli paprička

Na 1 kg salátu: příprava 30 minut

Těstoviny vařte ve výrazně osolené vodě. Uvařené propláchněte proudem studené vody, nechte je okapat a pak je promíchejte s lákem ze sterilovaných paprik a olivovým olejem. Vejce uvařte nejlépe na hniličku, tedy tak, aby žloutek ve vejci byl lehce mazlavý. Pórek nakrájejte najemno, spařte ho vroucí vodou a vzápětí zchlaďte. Sterilované papriky nakrájejte na nudličky, petrželovou nať nasekejte najemno a nakonec vše promíchejte, doplňte solí, pepřem a octem podle chuti a salát ozdobte vařenými vejci.