Bylinkové krůtí stehno

bylinkove kruti stehno

Suroviny

Suroviny:

4 krůtí stehna s kostí, 250 ml bílého vína, 150 g cibule, 100 g másla, 20 g česneku, směs bylinek (cca 30 g), sůl

Pro 4 osoby: příprava 120 minut

Postup přípravy

 

Směs bylinek (rozmarýn, tymián, petrželová nať, libeček, pažitka) drobně nasekejte a spolu se solí a prolisovaným stroužkem česneku vmíchejte do rozměklého másla. Vzniklé bylinkové máslo pak vetřete pod uvolněnou kůži na stehnech. Na povrchu stehna osolte a vložte je do pekáče s drobně nakrájenou cibulí. Podlijte bílým vínem a přikryté pečte mírnou teplotou(130 °C) tak dlouho, až je maso téměř měkké – podle velikosti stehen hodinu a půl. Na závěr dopékejte nepřikrytá stehna při 180 °C, aby se vypekla a zčervenala kůže. Samotný výpek nakonec opečte ve vypečeném tuku dozlatova, zalijte trochou vody a odvařte. Vzniklou šťávu přelévejte přes pečená stehna.