Klobásky v kapustě

klobasky v kapuste

Suroviny

Suroviny:

600 g paprikové klobásy, 600 g kapusty, 100 g cibule, 100 g slaniny, 50 g sádla, 30 g česneku, sůl, drcený kmín

Pro 4 osoby: příprava 40 minut

Postup přípravy

 

Dušená nebo v bílé omáčce zadělávaná kapusta určitě patří i do současného jídelníčku. Z Hané je recept, kdy se do dušené kapusty nakonec vkládají klobásky a vše se dopéká v troubě. Nejprve je ale potřeba na sádle opéct cibulku. Když začne zlátnout, přidejte drobně nakrájený špek a chvilku potom posekaný česnek a drcený kmín. Nakonec pak drobně nakrájenou kapustu, osolte a trochu podlijte vodou. Následně duste kapustu až změkne. Nakonec přidejte na menší kousky nakrájené klobásky a vše rozpečte v troubě. S vařenými bramborami nebo jen s chlebem si určitě pochutnáte.