Hanácká okurková polévka

27 hanacka okurkova polevka

Suroviny

Suroviny:
500 g salátové okurky, 200 g kysané smetany, 150 g měkkého
tvarohu, sůl, česnek, bílý pepř, kopr, ocet, případně cukr a další koření dle
chuti (tzatziki)

Na 4 porce: příprava 10 minut

Postup přípravy

Omyté a na větší kusy pokrájené okurky vložte do mixéru a
spolu s ostatními surovinami je rozmixujte do hladké konzistence podobné
zahuštěné polévce a podávejte. Česnek je dobré nejprve prolisovat a poté teprve
mixovat. Je jenom na vás, zda z okurek oloupete slupku nebo ne. Někteří
labužníci mixují s okurkami i kousek nebo celou pálivou papričku. Polévku, nebo
chcete-li drink, podávejte vychlazenou s opečeným pečivem nebo křupavými
chipsy.