Jahodový dort s tvarohem

24 jahodovy dort s tvarohem

Suroviny

Suroviny:
500 g měkkého polotučného tvarohu, 150 ml mléka nebo
smetany, 70 g moučkového cukru, jeden vanilkový cukr, šťáva z poloviny citronu,
balíček práškové želatiny (20 g), 250 g čerstvých jahod, lístky máty nebo
meduňky, dortové želé na ozdobení

Na klasickou dortovou formu: příprava 40 minut – ke
konzumaci druhý den

Postup přípravy

Nejprve utřete cukr s tvarohem, vanilkovým cukrem a
citronovou šťávou a vše vyšlehejte do hladkého tvarohového krému. Poté do něho
vmíchejte větší část jahod pokrájených na menší kousky. V deci a půl mléka s
troškou cukru rozpusťte želatinu a ve vodní lázni ji zahřejte. Ještě dost
teplou želatinu zašlehejte do tvarohové hmoty a rychle vše vložte do formy nebo
formiček. Případně dort přizdobte řezy jahod a lístky máty nebo meduňky a přelijte
dortovým želé. Tvarohovou hmotu s jahodami můžete kombinovat s klasickými pláty
piškotu na dně a uprostřed dortu.