Jarní podmáslová polévka

16 polevka jarni podmaslova

Suroviny

Suroviny:
1 l podmáslí nebo kefírového mléka, 4 vejce, 100 g kořenové
zeleniny, 60 g pórku, 50 g másla, 50 g jarní cibulky, sůl, cukr, nať petržele a
libečku, 2 rohlíky

Na 4 porce: příprava 30 minut

Postup přípravy

Na másle opékejte nejprve jemně nakrájenou nebo nastrouhanou
kořenovou zeleninu. Když zelenina změkne a zavoní, přidejte posekanou jarní
cibulku a pórek a vše ještě chvilku opékejte. Následně zalijte podmáslím,
osolte a podle chuti i lehce přislaďte. Přiveďte k varu a poté nechte do horké
polévky srazit vejce. Případně do každé porce vložte volské oko, doplňte
posekanou petrželí a libečkem a opečenými plátky rohlíků.