Masopustní tvarohové koblížky

6 koblihy

Suroviny

Suroviny:
2 žloutky, 2 vejce, 50 g másla, 250 g měkkého tvarohu, 250 g
polohrubé mouky, 100 ml mléka, 150 g cukru krupice, 40 g mandlí, rum, citronová
kůra, 1/2 prášku do pečiva, olej na smažení a vanilkový cukr na obalení, kysaná
smetana a meruňková marmeláda

Na 6 porcí: příprava 40 minut

Postup přípravy

Máslo, žloutky, vejce a cukr důkladně vyšlehejte do pěny,
tvaroh povolte mlékem, přidejte do něho sůl, trochu rumu, loupané mandle
krájené na plátky, citronovou kůru a následně vše smíchejte dohromady a
zahustěte moukou. Z řídkého těsta vykrajujte namočenou lžící malé nočky či
kuličky a ty smažte v mírně rozehřátém oleji.
Hotové koblížky pocukrujte vanilkovým cukrem a podávejte je
s teplou rozvařenou marmeládou z ovoce a kysanou smetanou.