Pečený candát na zelenině

31 candat na zelenine

Suroviny

Suroviny:
600 g filetů z candáta, 80 g cibule, 100 g paprik, 100 g
rajčat, chilli paprička, 100 ml bílého vína, sůl, pepř, sladká paprika, olej na
pečení, trochu hladké mouky, čerstvá majoránka a petrželová nať

Na 4 porce: příprava 40 minut

Postup přípravy

Filety z candáta podle velikosti případně naporcujte a
osolte. Kůži na několika místech šikmo nařízněte a obalte je v hladké mouce.
Zprudka je opečte z obou stran a pak vyjměte z pánve a nechte stranou. Ve
výpeku osmahněte nejprve nakrájenou cibuli a kousek nasekané papričky, vzápětí
přidejte trochu sladké papriky, promíchejte, vložte krájenou papriku a nakonec
i měsíčky rajčat. Podlijte vínem, osolte, lehce opepřete a do této směsi vložte
opečené filety ryby, přidejte máslo, posekanou majoránku a petržel a nechte
nejlépe v troubě při teplotě do 100 °C asi deset minut rybu dotáhnout. Případně
nechte dopéct pod poklicí na velmi mírném teple. Podávejte s chlebem nebo
pečivem.