Plněný kapustový list

26 plneny kapustovy list

Suroviny

Suroviny:
400 g vepřové krkovice, 450 g kapusty, 150 g uzeného
vepřového boku, 150 ml piva, 100 g slaniny nebo špeku, 80 g cibule, 30 g
česneku, 50 g sádla, 25 g bramborového škrobu, sůl, kmín, pepř

Na 4 porce: příprava 60 minut

Postup přípravy

Krkovici pokrájejte na menší kousky, stejně tak i uzený bok
a vše semelte. Potom osolte a okořeňte drceným kmínem, pepřem a prolisovaným
česnekem, zalijte pivem, přidejte škrob a vše důkladně promíchejte. Kapustu
opatrně rozeberte na listy a ty spařte ve vroucí vodě. Okapané a zchladlé listy
zbavte tuhých středních žeber a následně do nich rozdělte připravenou masovou
směs. Nádobu vhodnou k pečení vymažte sádlem. Na její dno rozložte nakrájenou
cibuli a slaninu, naskládejte svinuté a naplněné listy a vše pečte v troubě pod
poklicí asi 40 minut při teplotě 150 °C. Podávejte vřelé s bramborami nebo
chlebem.