Zabijačkový prejt z Valmezu

4 zabijackovy prejt

Suroviny

Suroviny:
200 g vařeného vepřového ovaru, 100 g vepřových jater, 100
pohanky lámanky, 100 g syrových brambor, 80 g cibule, 80 g sádla, 400 ml
vepřového vývaru, podle chuti – česnek, pepř, nové koření, hřebíček, sůl

Na 4 porce: příprava 60 minut

Postup přípravy

Nejprve do vroucího ovarového vývaru nasypte pohanku a
nechte ji 15 minut spařit. Cibulku osmahněte na sádle do zlatova. Vepřový ovar,
může být tučnější včetně kůže, semelte spolu s vepřovými játry. Následně do něj
přimíchejte opečenou cibuli, spařenou pohanku, jemně nastrouhané syrové
brambory a samozřejmě směs ochuťte lisovaným česnekem, kořením a solí. V
případě potřeby můžete směs trochu zahustit strouhaným chlebem nebo žemlí. Vše
pak pečte při teplotě 190 °C v sádlem vytřené nádobě 30–40 minut. Podávejte s
kysaným zelím a bramborami.