Anglický salát z červené řepy

anglicky salat z cervene repy

Suroviny

Dvě větší nebo čtyři menší červené řepy, mořská sůl s bylinkami, trochu majonézy nebo kysané smetany, směs koření na grilovanou zeleninu, olivový olej

Postup přípravy

Červenou řepu důkladně očistěte a omyjte a dejte zvolna vařit do mírně osolené vody. Podle velikosti se vaří 30–50 minut. Že je řepa uvařená se pozná zpravidla podle toho, že jí lze snadno odloupnout slupku. Vařenou řepu nechte okapat a pak nejlépe v chirurgických rukavicích na podložce pokryté potravinovou fólií řepu oloupejte. Nakrájejte ji na stejnoměrné řezy a ještě teplou vložte na talíř, ochuťte bylinkovou solí, směsí koření a majonézou nebo kysanou smetanou, pokapejte olejem a podávejte s čerstvým pečivem. Věřte, že je to velmi zdravá a velmi chutná večeře.