Smažené kapustičky

smazene kapusticky

Suroviny

500 g růžičkové kapusty, 120 g anglické slaniny, 4 vejce, 40 g bramborového škrobu, 40 g hladké mouky, 60 g jemných ovesných, vloček, 70 ml bílého vína, sůl, drcený kmín, mletý zázvor, olej na smažení

Postup přípravy

Z vína, vajec, škrobu, mouky a ovesných vloček vyšlehejte stejnorodé těstíčko, osolte ho, okořeňte a nechte asi 20 minut v lednici odležet. Čerstvou růžičkovou kapustu očistěte, opláchněte a spařte vroucí vodou. Ve vodě kapustičky nechte ponořené přibližně 10 minut, případně je můžete vařit 5 minut v páře. Pokud použijete mraženou kapustu, nechte ji předem zvolna rozmrznout. Každou kapustičku nařízněte tak, aby ji pohromadě držela část, kterou růžička přirůstá ke stvolu. Do zářezu vložte přiměřeně veliký plátek slaniny a vše spíchněte bambusovým napichovátkem nebo párátkem. Takto připravené kapustičky pak máčejte v těstíčku a smažte je zvolna v rozpáleném oleji. Případně je nechte po usmažení ještě v troubě zapnuté na 90 stupňů zvolna dojít, aby uvnitř změkly. Smažené kapustičky jsou vhodné jako zajímavá příloha k pokrmům i jako malé pohoštění namísto chuťovek.