Terno: Český Krumlov po-ne: 7:00-19:00  hod.  

Květák v sýrovém těstíčku

Pro 4 osoby: příprava 40 minut 

Suroviny: 
600 g květáku, 2 vejce, 100 g kukuřičné mouky, 30 g kukuřičného škrobu, 50 ml bílého vína, 100 g polotvrdého sýru, sůl, olej na smažení 

Postup: 
Namísto klasického trojobalu vyzkoušejte obalit předvařený květák v sýrovém těstíčku. Ve Španělsku se v sezóně podávají malé růžičky smaženého květáku s pestrým salátem. 
Květák pečlivě rozeberte na malé růžičky a ty krátce spařte vroucí vodou. Není třeba je vařit. Květák má být na skousnutí po usmažení křehký a lehce křupavý. 
Z vajec, mouky, škrobu a vína vyšlehejte hladké, pomalu tekoucí těstíčko. Nezapomeňte ho trochu osolit. Kukuřičnou mouku můžete nahradit běžnou hladkou moukou z pšenice nebo bezlepkovou pohankovou či jáhlovou moukou. Španělé přidávají občas i trochu sladké papriky. Nakonec do těstíčka vmíchejte jemně nastrouhaný sýr (cihla, gouda, uzený eidam). 
Připravený spařený a okapaný květák máčejte v těstíčku a smažte v rozpáleném oleji. Podávejte ho s pestrým zeleninovým salátem a jogurtovým dipem s trochou chilli omáčky nebo okořeněnou majonézou.