Marokánky

49f

Suroviny

Na asi 30 kusů: příprava 60 minut 

 

250 ml mléka, 70 g másla, 100 g
cukru krupice, 70 g polohrubé
mouky, 250–300 g ořechů,
rozinek a kandovaného ovoce,
100 g hořké čokolády na potření
či ozdobení 

Postup přípravy

 

Sladké pečivo původem z arabského světa zdomácnělo v celé Evropě a díky použití různých
ořechů a semínek a také sušeného či kandovaného ovoce může mít mnoho proměn. 

Mléko, máslo a cukr rozehřejte v rendlíku a následně přidejte mouku a vše důkladně míchejte,
nejlépe metličkou. Na mírném ohni se vám po chvíli vytvoří hutná kaše. Do této kaše
můžete přidat i trochu perníkového koření. Kaši je nejprve třeba uvařit (3 minuty) a následně
opět za stálého míchání také zchladit. Do ní pak přidejte posekané ořechy a pokrájené
suché či kandované ovoce. 

Na plech, vyložený pečicím papírem, pak namočenou lžičkou vykrajujte stejně velké kousky,
namočenými prsty je lehce roztlačte. 

Marokánky pečte v mírnější troubě při 150 °C 15–20 minut. 

Upečené a vychladlé marokánky přizdobte nebo potírejte ve vodní lázni rozehřátou hořkou
čokoládou.