Řecký rajčatový salát

26f

Suroviny

Na 600 g salátu: příprava 25 minut 

 

400 g zralých rajčat, 100 g
majonézy, 3 nebo 4 vejce, cibulová
nať, lžíce rajčatového protlaku, sůl,
pepř, vinný ocet 

Postup přípravy

 

Je velká škoda, že se v naší kuchyni připravuje zpravidla jen sladkokyselý rajčatový salát
s cibulí. Přitom stačí utopit rajčata v dobře ochucené majonéze a přidat vařená vejce…
 

Vejce dejte vařit do studené vody. Když se začnou vařit, počítejte asi osm minut. Pak je
vychlaďte ve studené vodě a oloupejte. Do majonézy zamíchejte rajčatový protlak, čerstvě
pomletý pepř, nasekanou cibulovou nať a trochu vinného octa. Někdo nastrouhá žloutky
z vařených vajec do majonézy a do samotného salátu pak poseká jen bílky. Jiný nakrájí
měsíčky z vajec na talíř spolu s rajčaty a vše přelije ochucenou majonézou. Jak libo. Tento
skvělý letní salát můžete doplnit i jinou zeleninou, tuňákem i kostičkami sýru feta.