Sladký kuskus s ovocem

24f

Suroviny

Pro 4 osoby: příprava 20 minut 

 

200 g kuskusu, 400 ml mléka, 50 g
másla, 40 g třtinového cukru, 50 g
rozinek, 250 ml jogurtu, 50 g medu,
400 g čerstvých jahod, špetka soli
a snítka máty, moučkový cukr 

Postup přípravy

 

Už jsme si zvykli jak snadno a rychle lze připravit drobounkou těstovinu zvanou kuskus.
Proč nezkusit stejně rychlou sladkou variantu doplněnou jogurtem a čerstvým ovocem. 

Mléko zahřejte spolu s cukrem, špetkou soli a rozinkami. 

Na rozpuštěné máslo v rendlíku dejte kuskus a krátce ho při mírné teplotě v másle opékejte.
Pak zalijte drobné kuličky připraveným mlékem. Povařte přibližně minutu a nechte vše
pod poklicí bez vaření dojít. Díky tomu zůstane kuskus nerozvařený. Jahody zčásti pokrájejte,
případně rozmačkejte do jogurtu, přidejte med a posekanou mátu a vše promíchejte.
Kuskus podávejte ještě teplý, anebo ho můžete nechat vystydnout v miskách či tvořítku
a podávat s jahodovým jogurtem studený. Podle sezóny nahraďte jahody jiným ovocem.