Sýrové kuřecí řízky

17f

Suroviny

Pro 4 osoby:příprava 30 minut 

 

400 g kuřecího masa (prsní či stehenní
svalovina), 200 g polotvrdého sýru
(provolone, gouda, cihla), 120 ml mléka
nebo smetany, 30 g bramborového
škrobu, sůl, muškátový květ, petrželová
nať, strouhanka na obalení, olej
na smažení

Postup přípravy

 

Kuřecí variace našeho sekaného řízku se sýrem je chutným řešením otázky, co nám co
nejrychleji připravit k jídlu.

 Kuřecí maso bez kostí a kůže semelte a promíchejte s mlékem, škrobem, nastrouhaným
sýrem, solí, muškátovým květem a posekanou natí z petržele. Ze směsi namočenou rukou
tvořte stejnoměrné kuličky a ty ve strouhance roztlačte na oválné nebo kulaté řízky. 

Smažte je v mírně rozpáleném oleji do zlatova. Podávejte s dušenou zeleninou, například
cuketovým zelím, nebo na salátu s opečeným pečivem. Samozřejmě, že vám budou chutnat
i s tradiční bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.