Tortellini s tomatovou omáčkou

45f

Suroviny

Pro 4 osoby: příprava 60 minut 

 

 

Na těsto: 250 g hladké mouky, 2 vejce,
4 lžíce olivového oleje
Na náplň: 200 g špenátových listů, 150 g
přírodního sýru nebo tvarohu, 30 g
česneku, 1 vejce, lžíce škrobu, trochu
strouhanky, sůl, pepř 

Na omáčku: 200 g rajčatového protlaku,
100 ml smetany, sůl, pepř, mleté chilli,
máslo nebo olej na omaštění 

Postup přípravy

 

Plněné domácí těstoviny jsou sice pracné, ale stojí to určitě zato pohrát si s nimi a báječně si
pochutnat. Tortellini patří určitě mezi nejtradičnější jídla italské kuchyně. 

Z vajec, poloviny mouky a oleje vymíchejte hladké řidší těsto. Do něho postupně zapracujte
skoro všechnu mouky. Její přesné množství záleží na velikosti vajec. Těsto by mělo být o trochu
řidší, než ho připravujeme na naše klasické nudle. Důkladně prohnětené těsto nechte v lednici,
zabalené do fólie, aby neosychalo, 15 minut odpočinout. 

Špenát spařte vroucí vodou a nechte okapat. Pak posekejte a smíchejte s vejcem, přírodním
sýrem, česnekem, škrobem nebo strouhankou, dochuťte solí a pepřem. Těsto vyválejte na tenký
plát, rozřežte na čtverce, na každý položte část náplně a pak stáhněte k sobě horní a dolní cíp
a umáčkněte. Totéž udělejte i se zbývajícími cípy a vznikne taštička s náplní. Tortellini vařte
v osolené vodě asi 7 minut podle tloušťky těsta. Nechte okapat, omastěte je máslem či olejem
a podávejte s jednoduchou tomatovou omáčkou uvařenou ze smetany a rajčatového protlaku.