Bulgur s vepřovými nudličkami

nudlicky bulgur porek2 jed scaled

Suroviny

800 g vepřové plece

1 větší pórek

400 g bulguru

3 PL plnotučné hořčice

1 PL oleje

1 PL kmínu

1 ČL kari prášku

300 ml vody

sůl

pepř

Postup přípravy

Maso nakrájené na nudličky zatáhneme na sádle.

Osolíme, opepříme, přidáme kmín, kari prášek, hořčici, zamícháme, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka.

Pórek očistíme a nakrájíme na půlkolečka.

Když je maso měkké, přidáme pórek a ještě 10 minut povaříme.

Bulgur spaříme a propláchneme horkou vodou.

Přidáme dvojnásobné množství studené vody, osolíme a vaříme do měkka.

Na talíř dáme nejprve vařený bulgur, přidáme nudličky s pórkem a zamícháme.