Džuveč

dzuvec jed scaled

Suroviny

500 g vepřového masa

200 g rýže

1 větší cibule

2 červené papriky

4 rajčata

1 lilek

300 g cukety

2 PL oleje

1 PL mleté papriky

100 g balkánského sýra

sůl

pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme na drobné kostičky, zarestujeme na oleji a vyjmeme z hrnce.

Na výpeku následně zarestujeme cibuli a papriky nakrájené na kostičky, přidáme mletou papriku a také zarestujeme.

Maso vrátíme do hrnce, přidáme rýži, lilek, cuketu a rajčata nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme, zalijeme 500 ml vody a za občasného míchání dusíme pod pokličkou na mírném ohni.

V  průběhu vaření doléváme vodu, aby směs nebyla suchá, a vaříme, dokud rýže nebude měkká.

Na talíři dozdobíme balkánským sýrem nakrájeným na kostičky.