Kapustový karbanátek
Suroviny
500 g kapusty
1 cibule
2 vajíčka
3 stroužky česneku
200 g eidamu 45 % tuku
2 PL sušené majoránky
špetka muškátového oříšku
strouhanka
olej
sůl
pepř
Postup přípravy
V hrnci rozpálíme dvě lžíce oleje a zarestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, následně přidáme nadrobno pokrájenou kapustu.
Zarestovanou kapustu osolíme, opepříme, necháme dusit do měkka pod pokličkou.
Když je kapusta měkká, necháme ji zchladnout a přidáme vajíčka, nahrubo nastrouhaný sýr, nadrcený česnek, rozemnutou majoránku, špetku muškátového oříšku, 2 PL strouhanky a důkladně smícháme, až nám směs bude držet pohromadě.
Ze směsi tvarujeme stejně velké placičky asi 2 cm silné, ty následně obalíme ve strouhance a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pokapaný olejem.
Než vložíme karbanátky do trouby, zlehka je pokapeme olejem.
Pečeme v troubě na 180 °C z každé strany asi 12 minut do zlatova.