Krůtí špíz s bramborami
Suroviny
500 g krůtích prsou
2 ČL rajčatového protlaku
3 PL oleje
1 PL provensálských bylinek
200 g slaniny
2 červené cibule
3 papriky různé barvy
sůl
pepř
špejle
Postup přípravy
Do misky dáme olej, protlak, provensálské bylinky, osolíme, opepříme a promícháme.
Krůtí prsa nakrájíme na větší kostky, dáme do směsi, promícháme a necháme alespoň hodinu naležet.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Papriky očistíme a nakrájíme na kousky zhruba stejné plochy jako maso.
Zrovna tak nakrájíme slaninu. Na špejle napichujeme špízy dle fantazie, ale vždy je ideální začínat a končit masem.
Všechny suroviny, které nám po vytvoření potřebného množství zbydou, dáme do misky s marinádou, promícháme a klademe na pekáček společně se špízy.
Pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 15 minut.
Následně špízy otočíme a dopečeme ještě dalších 15 minut ideálně na grilu.