Filet z candáta, salát z jablek a řapíkatého celeru

Suroviny
3 zelená jablka
250 g řapíkatého celeru
150 g zakysané smetany
100 g majonézy
hrst nasekaného kopru
citronová šťáva
drcený kmín
2 PL olivového oleje
med
sůl
pepř
Postup přípravy
Jablka si oloupeme, zbavíme jadřince, nakrájíme na drobné kostičky a zakápneme citronovou šťávou.
Celer si očistíme, nakrájíme na kousky zhruba stejné jako jablka a přidáme k jablkům.
Přidáme zakysanou smetanu, majonézu, osolíme, zamícháme a případně ještě dochutíme medem a citronovou šťávou.
Filet z candáta si rozdělíme na 4 kusy, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.
Dáme je na rozpálenou pánev kůží napřed a 10 vteřin přidržíme, aby se nám nekroutily.
Grilujeme z obou stran 80 sekund z každé, pak pár vteřin zatáhneme i z boků.
Candáta necháme dotáhnout v troubě předehřáté na 100 °C asi 6 minut.
