Kuřecí vývar se strouháním

Suroviny
1 kg kuřecích skeletů
2 kuřecí stehna nebo půlka kuřete
1 cibule
4 mrkve
4 petržele
½ celeru
1 pórek
½ paličky česneku
8 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
3 bobkové listy
1 vejce
100 g hladké mouky
olej
hrst nasekané petrželky
sůl
Postup přípravy
Kuřecí skelety a stehna dáme na plech, přidáme cibuli rozkrojenou na polovinu, česnek, polovinu mrkve, celeru a petržele rozkrájené na větší kusy, zakápneme olejem a dáme péct do trouby na 160 °C asi 45 minut dozlatova.
Z plechu vše přendáme do hrnce, přidáme polovinu pórku, bobkový list, celý pepř, nové koření, zalijeme studenou vodou a vaříme na mírném ohni minimálně 3 hodiny.
Mezitím na pracovní plochu nasypeme mouku, uděláme v hromádce důlek a do něj vyklepneme vajíčko.
Přidáme lžíci oleje, špetku soli a vypracujeme tuhé těsto, které zabalíme do potrav. fólie a dáme odležet do lednice.
Hotový vývar scedíme, přidáme do něj nakrájenou mrkev, celer, petržel a vaříme 10 minut.
Vezmeme těsto, které nastrouháme přímo do polévky.
Zamícháme a vaříme ještě 4 minuty.
Do hotové polévky přidáme obrané a natrhané maso ze stehen a nadrobno pokrájený pórek.
Dozdobíme sekanou petrželkou.
