Kuřecí vývar se strouháním

kureci vyvar jed scaled

Suroviny

1 kg kuřecích skeletů

2 kuřecí stehna nebo půlka kuřete

1 cibule

4 mrkve

4 petržele

½ celeru

1 pórek

½ paličky česneku

8 kuliček nového koření

10 kuliček celého pepře

3 bobkové listy

1 vejce

100 g hladké mouky

olej

hrst nasekané petrželky

sůl

Postup přípravy

Kuřecí skelety a stehna dáme na plech, přidáme cibuli rozkrojenou na polovinu, česnek, polovinu mrkve, celeru a petržele rozkrájené na větší kusy, zakápneme olejem a dáme péct do trouby na 160 °C asi 45 minut dozlatova.

Z plechu vše přendáme do hrnce, přidáme polovinu pórku, bobkový list, celý pepř, nové koření, zalijeme studenou vodou a vaříme na mírném ohni minimálně 3 hodiny.

Mezitím na pracovní plochu nasypeme mouku, uděláme v  hromádce důlek a do něj vyklepneme vajíčko.

Přidáme lžíci oleje, špetku soli a vypracujeme tuhé těsto, které zabalíme do potrav. fólie a dáme odležet do lednice.

Hotový vývar scedíme, přidáme do něj nakrájenou mrkev, celer, petržel a vaříme 10 minut.

Vezmeme těsto, které nastrouháme přímo do polévky.

Zamícháme a vaříme ještě 4 minuty.

Do hotové polévky přidáme obrané a natrhané maso ze stehen a nadrobno pokrájený pórek.

Dozdobíme sekanou petrželkou.